Inspirert av fortiden.
Med blikket mot fremtiden.


Siden 1799 har Friele familien drevet handelsvirksomhet fra Bergen. Eventyrlyst og nysgjerrighet har ført oss på kryss og tvers i verden – alltid på jakt etter nye eksotiske smaker og dufter. Drivkraften har alltid vært å tilby det norske folk en smak av den store verden.

Selv om Friele er mest kjent for kaffe, har vi også sterke røtter innenfor andre handelsvarer. Det startet forsiktig med krydder, humle og rosiner som ble solgt på markedet i Bergen. Etter hvert ble det øl og kaffe som stod for tur.
Rundt 1840 – 1850 hadde kaffe rukket å bli en veletablert drikk i Norge, og kaffe ble vår hovedforretning i mange år fremover.

I perioden 1965 – 1969 økte kaffeomsetningen til det dobbelte, og fra rundt år 2000 oppnådde vi en nasjonal posisjon som Norges største kaffeleverandør. Mye av årsaken var godt samarbeid og gode avtaler med de store nasjonale kjedene, både på dagligvare- og storkjøkkenmarkedet. Dette har resultert i at Kaffehuset Friele er blitt Norges største kaffeprodusent og er i dag et av de mest moderne kaffehusene i Europa.

Etter at Kaffehuset Friele ble solgt i 2015, har vi fortsatt vår satsing innenfor næringsmidler gjennom Friele Foods. Handelshuset Brynildsen som vi kjøpte i 2008, ble i 2015 en del av Friele Foods. Som et ledd i vår satsning har vi også investert i og vært aktivt med i oppstarten av flere spennende bedrifter, som håndverksbryggerisuksessen 7 Fjell og lefse- og kakeprodusenten Drømmebakeriet.


Friele Foods markedsfører og distribuerer kjente norske og utenlandske merkevarer innen produktkategoriene kaker og desserter, brød og bakervarer, ferdigretter, drikke, dressinger, pålegg, oljer, sauser, barnemat, økologisk mat, glutenfri mat og vegetar. I Friele Foods, har vi fokus på å hele tiden å tilby et spennende og kvalitativt produktsortiment til våre kunder.

Trender kommer og går. Det betyr at vi hele tiden må være på tå hev og følge med på hva som rører seg. Vi reiser på messer og bedriftsbesøk verden rundt for å plukke opp nyheter. Vårt konkurransefortrinn har vært å raskt kunne presentere spennende og gode produkter til deg som kunde. Med et solid og omfattende distribusjons-, markedsførings- og salgsnettverk i Norge, står vi klare til å levere både nasjonale og internasjonale produkter på kryss og tvers av vårt langstrakte land, helt hjem til din egen nærbutikk. Hovedfokuset vårt i dag som det var i 1799, er å levere nye og spennende smaker til den norske forbruker.